Posts about VPE Opleidingen

RSS Feed
 1. Cursus Charismatisch Spreken

  October 20, 2022 at 1:47 PM

  Het Evangelisch College biedt een unieke cursus ‘Charismatisch Spreken’ aan. Je leert hoe je kunt groeien in het afstemmen op Gods leiding bij het (s)preken. Het hele proces van voorbereiding, uitvoering en vervolg van je overdenking, Bijbelstudie of preek komt aan bod. De studiedagen bevatten naast uitleg en inspiratie veel oefenruimte, waarin je in een kleine groep met het geleerde aan de slag gaat.

  Read more about "Cursus Charismatisch Spreken"

  Tags:

 2. Studietraject Gods koninkrijk en de Heilige Geest

  May 20, 2022 at 2:32 PM

  De VPE is volop betrokken bij een bijzonder studietraject van het Evangelisch College in Zwijndrecht. Samen met andere pinkster- charismatische bewegingen ontwikkelen wij daar een eigen studietraject onder de naam Gods Koninkrijk en de Heilige Geest. 

  Read more about "Studietraject Gods koninkrijk en de Heilige Geest"

  Tags:

 3. Start VPE Onderzoeksplaats Pentecostale Bijbelse Theologie

  January 14, 2022 at 2:45 PM

  Vanaf 1 januari 2022 is Helene Wuhrer gestart als onderzoeker bij VPE Onderzoeksplaats Pentecostale Bijbelse Theologie aan de VU. Zij wil jullie met dit bericht meenemen in haar onderzoekstraject en gebedspunten aanreiken. 

  Read more about "Start VPE Onderzoeksplaats Pentecostale Bijbelse Theologie"

  Tags:

 4. VPE Themadagen over Bijbelse Profetie

  September 23, 2021 at 7:42 PM

  Dit seizoen zullen er een aantal themadagen worden georganiseerd door de VPE voor voorgangers en gemeenteleiders in onze beweging. In het verleden waren er de zgn. 'Masterclasses'. Het idee was een vorm van voortgaande educatie voor VPE-leiders. Daarbij kwam de behoefte in de achterban om actuele en gevoelige thema's samen aan de orde te stellen. Die twee motivaties komen nu samen in de themadagen die we gaan organiseren in het seizoen 2021/2022.

  Read more about "VPE Themadagen over Bijbelse Profetie"

  Tags:

 5. Lancering website theologischetijdschriften.nl

  September 17, 2021 at 3:39 PM

  Het Evangelisch College heeft gewerkt aan een nieuwe website waarop gezocht kan worden naar artikelen uit Nederlandse theologische tijdschriften. Bijvoorbeeld aan de hand van categorieën, trefwoorden en Bijbellocaties. Zo moet het makkelijker worden om theologische artikelen te vinden. Op woensdag 22 september 2021 gaat de website live.

  Read more about "Lancering website theologischetijdschriften.nl"

  Tags:

 6. Pentecostale onderzoeksplaats VU

  September 17, 2021 at 2:31 PM

  Nog is het niet helemaal rond, nog is het niet officieel begonnen, maar iedereen die er groen licht voor moet geven, heeft dat gedaan: Wij krijgen als VPE weer een eigen plek aan en in de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)! Het is een vrij unieke kans vergeleken met de landen om ons heen: 'wij pinkstermensen zijn welkom in academia.'

  Read more about "Pentecostale onderzoeksplaats VU"

  Tags:

 7. Evangelisch College - 10 juni open dag

  May 20, 2021 at 4:46 PM

  Download de Flyer EC.pdf

  Wil jij leren om het Koninkrijk van God uit te leggen en uit te leven? Verlang je naar meer van de kracht van Gods Geest?

  Meld je aan voor een online open dag van het studietraject Gods Koninkrijk en de Heilige Geest, aangeboden door het Evangelisch College. Dit zal zijn op 10 juni.

  Read more about "Evangelisch College - 10 juni open dag"

  Tags:

Close