Nieuwsberichten

RSS Feed
 1. VPE kiest een nieuwe algemene secretaris

  November 21, 2022 at 3:40 PM

  De algemene ledenvergadering van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) heeft, tijdens de bestuursverkiezing van 19 november jl., een nieuwe algemeen secretaris gekozen: Christian Tan.

  Read more about "VPE kiest een nieuwe algemene secretaris"

  Tags:

 2. Vacature voorganger Oase Bergen

  November 10, 2022 at 4:36 PM

  De tweetalige gemeente Oase in het Noord-Hollandse Bergen is op zoek naar een parttime voorganger (m/v).

  Read more about "Vacature voorganger Oase Bergen"

  Tags:

 3. Impact Benelux 2023 – 7 juli t/m 16 juli

  November 10, 2022 at 10:13 AM

  Jesus Revolution en Pentecostal European Fellowship (PEF) organiseren deze zomer een missietrip voor jongeren: IMPACT.

  Read more about "Impact Benelux 2023 – 7 juli t/m 16 juli"

 4. Kerkspot

  October 28, 2022 at 11:53 AM

  We willen u graag voorstellen aan kerkSPOT, op dit moment de meest uitgebreide ERP Churchware oplossing van Nederland. Wij (er)kennen deze bediening al jarenlang en geloven dat het goed zal zijn voor alle VPE gemeenten om zich hierop aan te sluiten.

  Read more about "Kerkspot"

 5. Cursus Charismatisch Spreken

  October 20, 2022 at 1:47 PM

  Het Evangelisch College biedt een unieke cursus ‘Charismatisch Spreken’ aan. Je leert hoe je kunt groeien in het afstemmen op Gods leiding bij het (s)preken. Het hele proces van voorbereiding, uitvoering en vervolg van je overdenking, Bijbelstudie of preek komt aan bod. De studiedagen bevatten naast uitleg en inspiratie veel oefenruimte, waarin je in een kleine groep met het geleerde aan de slag gaat.

  Read more about "Cursus Charismatisch Spreken"

  Tags:

 6. Wij kiezen voor eenheid

  October 11, 2022 at 11:48 AM

  Op 6 oktober 2022 was het tien jaar geleden dat 3.000 christenen en nationale kerkleiders in Den Haag samenkwamen voor de dag van verootmoediging en verzoening. Waar zij God en elkaar vergeving vroegen voor de negatieve manier waarop zij over elkaar hebben gesproken en met elkaar zijn omgegaan.

  Read more about "Wij kiezen voor eenheid"

  Tags:

 7. Gratis VOG-regeling - Maak werk van sociale veiligheid

  June 11, 2022 at 7:35 PM

  Je kent vast wel de regeling dat er bij bepaalde functies een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) benodigd is. De aanvraag van een VOG kost dan geld. Nu is er voor vrijwilligersorganisaties zoals kerken een gratis VOG-regeling voor vrijwilligers. Deze is tot stand gekomen door een samenwerking tussen koepelorganisaties van vrijwilligersorganisaties van de sport, bij de kerken en overige vrijwilligersorganisaties, het CIBG en Justis.

  Read more about "Gratis VOG-regeling - Maak werk van sociale veiligheid"

  Tags:

 8. Studietraject Gods koninkrijk en de Heilige Geest

  May 20, 2022 at 2:32 PM

  De VPE is volop betrokken bij een bijzonder studietraject van het Evangelisch College in Zwijndrecht. Samen met andere pinkster- charismatische bewegingen ontwikkelen wij daar een eigen studietraject onder de naam Gods Koninkrijk en de Heilige Geest. 

  Read more about "Studietraject Gods koninkrijk en de Heilige Geest"

  Tags:

 9. 'Zie Jezus'-leesplan in de 'Mijn Bijbel'-app

  May 7, 2022 at 9:43 PM

  leesplan Zie Jezus.jpg

  In samenwerking met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) hebben we met diverse sprekers en voorgangers uit de VPE-achterban aan een leesplan gewerkt waarbij Zie Jezus centraal staat.

  Read more about "'Zie Jezus'-leesplan in de 'Mijn Bijbel'-app"

  Tags:

 10. Oproep tot gezamenlijk gebed voor vrede

  May 7, 2022 at 9:09 PM

  Inmiddels wordt via steeds meer kanalen duidelijk dat maandag 9 mei weleens een cruciale datum zou kunnen worden in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Vooral in Oost-Europa is het geluid steeds luider dat president Poetin, van Rusland, Oekraïne officieel de oorlog zal verklaren.

  Niet alleen Oekraïne, maar ook andere landen in die regio zoals Polen vrezen dat dit grote gevolgen zal hebben en dat Poetin zijn plannen om veel meer van Europa te veroveren definitief in gang zal zetten. Er is een groeiend besef dat er niet veel nodig is om een nieuwe oorlog met wereldimpact te ontketenen.

  Read more about "Oproep tot gezamenlijk gebed voor vrede"

  Tags:

 11. Een koninklijke onderscheiding voor Michiel Gerrits van den Enden

  April 29, 2022 at 11:54 AM

  Tijdens Koningsdag 2022 heeft Michiel Gerrits van den Enden een koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen uit handen van burgemeester Marcouch. Michiel mag zich nu tot lid van de orde van Oranje Nassau rekenen. 

  Read more about "Een koninklijke onderscheiding voor Michiel Gerrits van den Enden"

  Tags:

 12. WANDEL MEE, ZIE JEZUS EN WORD DIEP GERAAKT!

  April 26, 2022 at 12:48 PM

  Omdat ons hart volledig uitgaat naar het ZIEN van Jezus, zetten wij tijd apart voor een eigentijdse Pelgrimage, een ontdekkingstocht. Wij zetten een stap buiten de gebaande paden van ons dagelijks leven en wandelen met elkaar van Amersfoort naar Biddinghuizen in drie dagen. We staan stil op verschillende plekken om te kijken naar Jezus en met elkaar onze ontdekkingen te delen. Want kijken naar Hem is ontdekken, ons verwonderen en deze aanraking zal onze levens voortdurend veranderen. 

  Read more about "WANDEL MEE, ZIE JEZUS EN WORD DIEP GERAAKT!"

  Tags:

 13. Adviezen van een voorganger bij hulp aan gevluchte Oekraïners

  March 18, 2022 at 2:38 PM

  Er is een grote vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne op gang gekomen, ook naar ons land. Wij willen hierin als kerken ook onze verantwoordelijkheid nemen. Jan en Alla Barendse zijn voorgangers van Ichtusgemeente Zaandam en willen graag vanuit hun ervaringen met Oekraïners en vluchtelingen, tips geven.

  Read more about "Adviezen van een voorganger bij hulp aan gevluchte Oekraïners"

 14. Samen bidden voor Oekraïne

  March 18, 2022 at 1:11 PM

  United cry.jpg

  Vanuit de Europese Assemblies of God en Europese Pinksterbeweging (PEF) wordt er een oproep gedaan richting alle aangesloten kerken om samen te bidden voor vrede op maandagmiddag 21 maart. De huidige oorlogssituatie in Europa dwingt ons tot gezamenlijk bidden en actie. We weten niet welke gevolgen de oorlogstragedie met zich mee zal brengen. We willen hier graag gehoor aan geven en u aanmoedigen aan te sluiten bij dit gezamenlijk gebedsmoment.

  Read more about "Samen bidden voor Oekraïne"

  Tags:

 15. Update vanuit Poolse pinksterbeweging over hulp aan Oekraïense vluchtelingen

  February 28, 2022 at 10:31 PM

  Marek Kaminski, de leider van de Poolse pinksterbeweging houdt ons goed op de hoogte via verslaglegging over de vluchtelingencrisis. De onderstaande tekst is in het Engels.

  Read more about "Update vanuit Poolse pinksterbeweging over hulp aan Oekraïense vluchtelingen"

 16. Gebed voor Oekraïne

  February 24, 2022 at 2:41 PM

  oekraine.gif

  Na weken van diplomatiek overleg en spanningen met betrekking tot Oekraïne is het vandaag toch zover gekomen: Rusland heeft de aanval geopend op Oekraïne. Naast de strijd in het oostelijke deel van Oekraïne zijn er op vele andere plaatsen in het land bommen gevallen. Inmiddels zijn ook de eerste slachtoffers gevallen, overigens aan beide kanten.

  Read more about "Gebed voor Oekraïne"

  Tags:

 17. Einde aan beperkende coronamaatregelen voor kerkelijk leven vanaf 25 februari a.s.

  February 17, 2022 at 10:31 AM

  Tijdens de persconferentie van 15 februari jl. heeft de minister van VWS bekend gemaakt dat in Nederland op 25 februari a.s. nagenoeg alle beperkende maatregelen in verband met de bestrijding van de covid-19 pandemie komen te vervallen: normale sluitingstijden, nergens meer de verplichting om anderhalve meter afstand te houden en geen mondkapjesplicht meer. Ook het coronatoegangsbewijs wordt dan afgeschaft.

  Read more about "Einde aan beperkende coronamaatregelen voor kerkelijk leven vanaf 25 februari a.s."

  Tags:

 18. Vacature: Adjunct-hoofdpredikant, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

  January 25, 2022 at 1:30 PM

  De Dienst Geestelijke Verzorging binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen is op zoek naar een nieuwe adjunct- hoofdpredikant. Ben jij die kandidaat waar men naar op zoek is? Of ken je iemand die geschikt zou kunnen zijn voor deze functie? Lees dan vooral verder.

  Read more about "Vacature: Adjunct-hoofdpredikant, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen"

  Tags:

 19. In Memoriam Joop de Geest

  January 14, 2022 at 4:34 PM

  Sinds 18 december jl. is Joop de Geest (94 jaar) bij onze Here Jezus. Joop was jarenlang lid van de VPE en Machiel Jonker heeft hem goed gekend. Hij deelt zijn ervaringen ter nagedachtenis aan Joop's leven hieronder met ons.

  Read more about "In Memoriam Joop de Geest"

  Tags:

 20. Nationaal Gebed voor eenheid en verbinding

  January 14, 2022 at 3:49 PM

  Aan de vooravond van de jaarlijkse Week van Gebed voor eenheid bidden christenen in Nederland op zaterdag 15 januari 2022 gezamenlijk voor vrede en verbinding. Aanleiding is de aanhoudende coronacrisis en toenemende verdeeldheid in families, geloofsgemeenschappen en de samenleving. 

  Read more about "Nationaal Gebed voor eenheid en verbinding"

  Tags:

Close