Start VPE Onderzoeksplaats Pentecostale Bijbelse Theologie

Start VPE Onderzoeksplaats Pentecostale Bijbelse Theologie

January 14, 2022

Vanaf 1 januari 2022 is Helene Wuhrer gestart als onderzoeker bij VPE Onderzoeksplaats Pentecostale Bijbelse Theologie aan de VU. Zij wil jullie met dit bericht meenemen in haar onderzoekstraject en gebedspunten aanreiken. 

Lieve VPE familie,

Wat is het toch goed, om samen weer alle aandacht te richten op onze Heer Jezus. In Hem zijn wij met de Vader verbonden - en met elkaar. Met ZIE JEZUS blijft onze focus waar hij hoort te zijn: samen kijken we naar de onvoorstelbare luister van de Vader, die wij in Jezus mogen zien. Naast deze schitterende beweging, waar veel tijd en aandacht naar toe gaat blijven andere processen en projecten binnen de VPE natuurlijk ook doorgaan. Een ervan is onze samenwerking met de VU rondom onze onderzoeksplaats.  

God heeft onze gebeden verhoord, een mijlpaal is bereikt: het contract tussen VPE en VU is rond! Met ingang van 1 januari 2022 is onze VPE Onderzoeksplaats Pentecostale Bijbelse Theologie aan de VU officieel van start gegaan. Wij als VPE treden op als zakenpartner van de VU en mogen daarbij ook de BFP vertegenwoordigen. Hartelijk dank voor al jullie voorbeden. We zijn ervan overtuigd, dat dit nog maar een beginnetje is en dat God hier nog grotere plannen mee heeft. 

Inzegening Helene Wuhrer 2021
Foto: inzegening Helene Wuhrer tijdens de Algemene Ledenvergadering 20 november 2021.

Ik begin nu dus officieel voor een dag per week als onderzoeker. Mijn eerste taak zal zijn, om een projectplan op papier te brengen, die recht doet aan de verwachtingen van zowel de VU, de VPE en de BFP. Je zult je voor kunnen stellen, dat die op het eerste oog niet op één lijn liggen. Bid jij mee, dat ik erin mag slagen om goed te begrijpen, wat Gods gezamenlijke plan hierin is voor deze drie partijen? Op dit moment denk ik, dat dit onder de volgende slogan zou kunnen gaan: ZIE JEZUS - hij lijkt sprekend op Zijn Vader. 

Hartelijke groeten,

Helene

Blijven jullie er mee voor bidden?

  • Dat ik erin mag slagen om goed op papier te zetten, wat Gods plan is voor deze samenwerking. 

  • Dat we van begin af aan wijze beslissingen nemen en een goede focus hebben. 

  • Dat de inspanningen direct tot een zegen worden voor de beweging - dat leiders bemoedigd en toegerust worden om wederom gemeenteleden toe te rusten tot de goede werken die God heeft voorbereid, opdat meer en meer mensen gered zullen worden. 

  • Dat God de samenwerking tussen VPE en BFP zegent

  • Dat ik mijn taken efficiënt kan doen en God de uitkomst zegent.

  • Ik geloof, dat God in financiën wil voorzien, om mensen vanuit ons midden financieel vrij te stellen om verder te kunnen studeren en theologisch onderzoek te gaan doen - maar ik weet nog niet waar het geld vandaan gaat komen. Geloven jullie met mij mee?

Tags:

Close