Berichten per auteur

RSS Feed
 1. Gratis VOG-regeling - Maak werk van sociale veiligheid

  June 11, 2022 by Ruth Sleebos 0 comments

  Je kent vast wel de regeling dat er bij bepaalde functies een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) benodigd is. De aanvraag van een VOG kost dan geld. Nu is er voor vrijwilligersorganisaties zoals kerken een gratis VOG-regeling voor vrijwilligers. Deze is tot stand gekomen door een samenwerking tussen koepelorganisaties van vrijwilligersorganisaties van de sport, bij de kerken en overige vrijwilligersorganisaties, het CIBG en Justis.

  Read more about "Gratis VOG-regeling - Maak werk van sociale veiligheid"

  Tags:

 2. Studietraject Gods koninkrijk en de Heilige Geest

  May 20, 2022 by Frans Blok 0 comments

  De VPE is volop betrokken bij een bijzonder studietraject van het Evangelisch College in Zwijndrecht. Samen met andere pinkster- charismatische bewegingen ontwikkelen wij daar een eigen studietraject onder de naam Gods Koninkrijk en de Heilige Geest. 

  Read more about "Studietraject Gods koninkrijk en de Heilige Geest"

  Tags:

 3. 'Zie Jezus'-leesplan in de 'Mijn Bijbel'-app

  May 7, 2022 by Ruth Sleebos 0 comments

  leesplan Zie Jezus.jpg

  In samenwerking met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) hebben we met diverse sprekers en voorgangers uit de VPE-achterban aan een leesplan gewerkt waarbij Zie Jezus centraal staat.

  Read more about "'Zie Jezus'-leesplan in de 'Mijn Bijbel'-app"

  Tags:

 4. Oproep tot gezamenlijk gebed voor vrede

  May 7, 2022 by Ruth Sleebos 0 comments

  Inmiddels wordt via steeds meer kanalen duidelijk dat maandag 9 mei weleens een cruciale datum zou kunnen worden in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Vooral in Oost-Europa is het geluid steeds luider dat president Poetin, van Rusland, Oekraïne officieel de oorlog zal verklaren.

  Niet alleen Oekraïne, maar ook andere landen in die regio zoals Polen vrezen dat dit grote gevolgen zal hebben en dat Poetin zijn plannen om veel meer van Europa te veroveren definitief in gang zal zetten. Er is een groeiend besef dat er niet veel nodig is om een nieuwe oorlog met wereldimpact te ontketenen.

  Read more about "Oproep tot gezamenlijk gebed voor vrede"

  Tags:

 5. Een koninklijke onderscheiding voor Michiel Gerrits van den Enden

  April 29, 2022 by Ruth Sleebos 0 comments

  Tijdens Koningsdag 2022 heeft Michiel Gerrits van den Enden een koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen uit handen van burgemeester Marcouch. Michiel mag zich nu tot lid van de orde van Oranje Nassau rekenen. 

  Read more about "Een koninklijke onderscheiding voor Michiel Gerrits van den Enden"

  Tags:

 6. Vacature voorganger EG Houten

  April 29, 2022 by Ruth Sleebos 0 comments

  Evangeliegemeente Houten is op zoek naar een voorganger (m/v) voor 16-24 uur. 

  Read more about "Vacature voorganger EG Houten"

  Tags:

 7. WANDEL MEE, ZIE JEZUS EN WORD DIEP GERAAKT!

  April 26, 2022 by Ruth Sleebos 0 comments

  Omdat ons hart volledig uitgaat naar het ZIEN van Jezus, zetten wij tijd apart voor een eigentijdse Pelgrimage, een ontdekkingstocht. Wij zetten een stap buiten de gebaande paden van ons dagelijks leven en wandelen met elkaar van Amersfoort naar Biddinghuizen in drie dagen. We staan stil op verschillende plekken om te kijken naar Jezus en met elkaar onze ontdekkingen te delen. Want kijken naar Hem is ontdekken, ons verwonderen en deze aanraking zal onze levens voortdurend veranderen. 

  Read more about "WANDEL MEE, ZIE JEZUS EN WORD DIEP GERAAKT!"

  Tags:

 8. Adviezen van een voorganger bij hulp aan gevluchte Oekraïners

  March 18, 2022 by Ruth Sleebos 0 comments

  Er is een grote vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne op gang gekomen, ook naar ons land. Wij willen hierin als kerken ook onze verantwoordelijkheid nemen. Jan en Alla Barendse zijn voorgangers van Ichtusgemeente Zaandam en willen graag vanuit hun ervaringen met Oekraïners en vluchtelingen, tips geven.

  Read more about "Adviezen van een voorganger bij hulp aan gevluchte Oekraïners"

 9. Samen bidden voor Oekraïne

  March 18, 2022 by Ruth Sleebos 0 comments

  United cry.jpg

  Vanuit de Europese Assemblies of God en Europese Pinksterbeweging (PEF) wordt er een oproep gedaan richting alle aangesloten kerken om samen te bidden voor vrede op maandagmiddag 21 maart. De huidige oorlogssituatie in Europa dwingt ons tot gezamenlijk bidden en actie. We weten niet welke gevolgen de oorlogstragedie met zich mee zal brengen. We willen hier graag gehoor aan geven en u aanmoedigen aan te sluiten bij dit gezamenlijk gebedsmoment.

  Read more about "Samen bidden voor Oekraïne"

  Tags:

 10. Update vanuit Poolse pinksterbeweging over hulp aan Oekraïense vluchtelingen

  February 28, 2022 by Ruth Sleebos 1 comment

  Marek Kaminski, de leider van de Poolse pinksterbeweging houdt ons goed op de hoogte via verslaglegging over de vluchtelingencrisis. De onderstaande tekst is in het Engels.

  Read more about "Update vanuit Poolse pinksterbeweging over hulp aan Oekraïense vluchtelingen"

Close