Lidmaatschap

Lidmaatschap aanvragen

Vraag een lidmaatschap aan voor:

Gemeente

Persoon

Aanmelden kerkplant
Wanneer je een gemeente wilt stichten of je bent al begonnen en je wilt je graag voegen bij de VPE dan is de standaardprocedure voor gemeentelidmaatschap niet van toepassing.
We hebben een speciaal aanmeldtraject voor pioniergemeenten. Er komt nl. nogal wat bij kijken als je officieel wilt starten met een gemeente! Tegenwoordig als je als kerkplant een bankrekening wilt openen vraagt de bank of je bent aangesloten bij een koepelorganisatie van kerken. En juridisch wil je je zaken ook op orde hebben. We kunnen je dan bijvoorbeeld helpen aan een aantal voorbeelddocumenten en adviezen. Neem voor meer informatie contact op met ons contactpersoon voor gemeentestichting Christian Tan.

Wat biedt lidmaatschap?

Lid zijn van de VPE is enerzijds een principekwestie, anderzijds levert het ook een aantal voordelen op. Gezien het gegeven dat de VPE qua structuur een verenigsvorm kent, maakt dat leden van de VPE invloed hebben op het gezamenlijk gezicht geven aan deze beweging. 

Lees meer

Verbondenheid in de bijbel

In het Nieuwe Testament staan voorbeelden van hoe gemeente en leiderschap geleefd werd. De principes die daarin te herkennen zijn, kunnen in de vorm van het lidmaatschap van gemeenten en hun leiders in een vereniging, zoals de VPE, in praktijk gebracht worden.  

Lees meer

Voorwaarden lidmaatschap gemeente

Lees meer

Voorwaarden lidmaatschap persoon

Lees meer
Sluiten