Vacature voorganger De Schutse Rotterdam

Vacature voorganger De Schutse Rotterdam

1 januari 2024

Volle Evangelie gemeente De Schutse in Rotterdam zoekt een nieuwe voorganger (M/V). Ben jij geinteresseerd?

WIE ZIJN WIJ:
Onze gemeente bestaat sinds 1977 in de wijk bij het Centraal Station en is een mooie afspiegeling van de rijk gemêleerde Rotterdamse samenleving en bestaat uit ongeveer 500 leden. De Schutse staat bekend als een schuilplaats waar het Evangelie van Jezus in vrijheid wordt ontdekt, beleden en beleefd. De samenstelling is een mengeling van jonge gezinnen met een behoorlijk deel ouderen uit groot Rotterdam. De kerkelijke organisatie is solide van structuur.

DE TAKEN:
In de gemeente wordt van alles gedaan en georganiseerd. Belangrijke aandachtspunten voor de voorganger zijn hierbij met name:
Zorg voor de gemeente
De voorganger staat midden in de gemeente en heeft een herderlijk hart en zorgt voor verbinding tussen mensen en generaties. Is betrokken bij de gemeenteleden, ook bij bijzondere omstandigheden zoals huwelijk, stervensbegeleiding en begrafenissen.
Onderwijs
De voorganger draagt bij aan het geestelijk voeden van de gemeente. Door middel van spreekbeurten, het geven van Bijbelstudies en diverse trainingen.
Team
De voorganger is voorzitter van het oudstenteam. In samenwerking met hen als dienende leiders de gemeente motiveren, enthousiasmeren en begeleiden om samen te bouwen op het fundament van Christus. Ook geeft hij leiding aan het kerkelijk kantoor.

WIJ ZOEKEN:
Wij zoeken een herderlijk ingestelde, wedergeboren en Geestvervulde voorganger die onze gemeente de komende jaren verder wil leiden, zodat de boodschap van Jezus Christus in en buiten de gemeente gehoord blijft worden. Hij/zij onderschrijft de missie en visie van De Schutse en de geloofsbasis van de VPE en kan deze uitdragen.
In samenwerking met de oudstenraad werk je aan:
- het versterken van de onderlinge relaties binnen de gemeente
- het begeleiden en trainen van leiders in de gemeente
- het vertegenwoordigen van de gemeente in diverse overlegstructuren en naar de overheid
Verder beschik je over:
- minimaal hbo werk- en denkniveau
- een relevante theologische opleiding of bijbelschool (of eventueel de bereidheid deze te volgen)
- ervaring met leidinggeven (aan een kerkelijke organisatie)
- de motivatie om de taak voor een langere tijd (ten minste vijf jaar) uit te voeren

WIJ BIEDEN:
Een aanstelling voor drie tot vijf dagen per week (0,6 - 1,0 fte) op basis van een 40-urige werkweek, waarbij de arbeidstijden flexibel kunnen worden ingevuld. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor één jaar met bij goed functioneren zicht op een vast contract. Het salaris wordt bepaald op basis van de opleiding, ervaring en kwaliteiten. De vakantietoeslag bedraagt 8% en er is een pensioenregeling beschikbaar. Het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag is onderdeel van de procedure.

Als je interesse hebt in deze functie of hierover vragen hebt neem dan gerust contact op met het kantoor via info@schutse.nl of bel Nico Rijsdijk op tel: 010 467 34 33.

 

Labels:

Sluiten