Vacature tiener- en jongerenwerker

Vacature tiener- en jongerenwerker

1 augustus 2023

De Evangelische gemeente Sneek (EGS) is op zoek naar een tiener- en jongerenwerker.

Evangelische Gemeenschap Sneek (EGS) is een gemeente met een levend geloof. Wij streven naar verbinding met God en elkaar. Samen bouwen wij aan Zijn koninkrijk, ieder in zijn eigen kracht. Onze lijfspreuk is: ‘ Zie Jezus ’. Dit doen wij mede door een gastvrije gemeente te zijn waar iedereen welkom is en door het organiseren van inspirerende samenkomsten. Tijdens de samenkomst op zondagochtend wordt op creatieve en eigentijdse wijze de boodschap van de Bijbel gebracht.

 Wij willen bouwen aan een generatie jongeren die vanuit een levende relatie met Jezus de smaakmakers van de maatschappij zijn. Een generatie die cultuur verandert in plaats van dat de cultuur hun verandert. Jongeren waarin Jezus zichtbaar is en die weten wat hun identiteit in Christus is. De EGS heeft hierin een cruciale rol, dit is de plek waar jongeren zichzelf mogen ontdekken door de ogen van God.

  

Wat ga je doen?

Samen met de diaken jeugd en andere betrokkenen ga jij het jongerencafé introduceren en vormgeven. Het jongerencafé biedt jongeren (12 t/m 18 jr.) de mogelijkheid om tijdens het inloop moment vrijblijvend te kletsen over dat wat hun bezighoudt. Het is dus belangrijk dat jij goed kan luisteren, kan adviseren, maar ook weet wanneer en waar je de jeugd naar kan doorverwijzen indien nodig. Onze ambitie voor het jongerencafé is dat jeugd hier iedere vrijdagmiddag terecht kan.

Om de week komen de jongeren op vrijdagavond samen. Vaak ingedeeld in drie groepen op basis van leeftijd. Jij draait mee als jeugdleider, tijdens deze avond wordt een vast programma gevolgd. Wil jij een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van dit programma? We nodigen je van harte uit ook dit verder vorm te geven!

De ene week zal jij dus de vrijdagmiddag in het jongerencafé werken en de avond als jeugdleider, de andere week werk jij alleen tussen 14:00 uur en plusminus 18:00 uur in het café voor het inloop moment.

Hiernaast help jij bij het organiseren van externe activiteiten zoals kamp, Opwekking (waar de jongeren gezamenlijke met jeugdleiders van de EGS jaarlijks een onvergetelijke tijd hebben) of bijvoorbeeld een concert of jongeren dienst.

Hoe ziet een mogelijke werkdag eruit? Het café opent rond 14:00 uur haar deuren, jij bent aanwezig voor inloop. Een tiener vertelt over zijn problemen op school, je luistert aandachtig, stelt vragen en geeft hem het gevoel dat hij van waarde is. Op dat moment komt er een jonge dame binnen, ze wil graag samen bidden voor de dingen die haar bezig houden.                 Rond 19:00 uur komen de jongeren van de gemeente voor hun bijeenkomst, jij draait mee als jeugdleider. Tijdens deze avond wordt een vast programma gevolgd. Rond 22:30 uur gaan de jongeren naar huis en zit je dag erop!

 Wat vragen we van jou?

Je hebt feeling met de leef- en belevingswereld van jongeren. Je hebt een voorbeeldfunctie voor jongeren en wij verwachten dat jij inspireert, luistert en adviseert indien nodig. Je bent toegankelijk, ondernemend en enthousiast. Jij hebt een levende relatie met God en hebt hier bewust voor gekozen door je te laten dopen. Verder:

  • Ben jij beschikbaar op vrijdagmiddag en -avond (de ene week van plusminus 14:00 uur tot 18:00 uur, de andere week tot 22:30 uur);
  • Heb jij ervaring met het werken met jongeren in de leeftijd 12 t/m 18 jr.;
  • Ben jij in het bezit bent van een diploma ‘jongerenwerker’ of bereid om een opleiding hier in te volgen.                                                                                                                      Onze voorkeur gaat uit naar iemand met een afgeronde hbo – of mbo 4 opleiding, bijvoorbeeld Maatschappelijke Zorg of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Of een afgeronde hbo-bachelor, bijvoorbeeld: Social Work, Pedagogiek of Toegepaste Psychologie.

 Het is een pré als...

…jij een netwerk hebt in of rondom Sneek en kennis hebt van de professionele hulp die geboden wordt.

...jij gevoel hebt voor muziek. Er komen veel muzikale en creatieve jongeren in de EGS, hoe leuk is het als jullie dit enthousiasme delen!


Wat kan je van ons verwachten?

Een fijne samenwerking met een enthousiaste ploeg mensen die samen met jou de tiener- en jeugdavonden organiseert. Je krijgt ondersteuning vanuit de diaken jeugd en indien nodig is er iemand om mee te sparren. Verder bieden wij jou:

  • Een half jaar contract met zicht op verlenging, voor 8 uur per week;
  • Salaris en vergoedingen conform de CAO zorg en welzijn

 

Solliciteren of je laten informeren?

Interesse? Super! We ontvangen graag je cv en een filmpje waarin jij jezelf op creatieve wijze voorstelt aan ons. Stuur dit naar janenbrecht@egs-sneek.nl voor 23 september 2023.                  Ook voor vragen over deze functie of over de EGS.

 

Wil je een eerste indruk opdoen? Je bent zondagochtend van harte welkom, om 10:00 uur aan de Smidsstraat 8 in Sneek. We kijken er naar uit kennis te maken!

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze wordt door ons aangevraagd en betaald!

Labels:

Sluiten