Nationaal Gebed voor eenheid en verbinding

Nationaal Gebed voor eenheid en verbinding

14 januari 2022

Aan de vooravond van de jaarlijkse Week van Gebed voor eenheid bidden christenen in Nederland op zaterdag 15 januari 2022 gezamenlijk voor vrede en verbinding. Aanleiding is de aanhoudende coronacrisis en toenemende verdeeldheid in families, geloofsgemeenschappen en de samenleving. 

Nationaal Gebed 2022

Programma
Het programma start zaterdagavond om 20.00 uur met verhalen van mensen die vertellen hoe zij geraakt zijn door de coronacrisis. Voorgangers ds. Rhoïnde Doth (voorzitter Samen Kerk in Nederland), mgr. Gerard de Korte (Rooms-Katholieke Kerk), ds. René de Reuver (scriba Protestantse Kerk) en drs. Ruth Sleebos (algemeen secretaris Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten) spreken gezamenlijk een gebed voor vrede en verbinding uit. Het programma wordt gepresenteerd door Jurjen ten Brinke.

Toenadering
Ook vindt er een moment van toenadering plaats tussen Moses Alagbe, Hans Maat, Mirjam van der Vegt en Jan Wolsheimer. Zij staan onderling erg anders in deze coronacrisis en gaan in gesprek over het onbegrip dat vanwege standpunten hebben ontvangen en/of geuit. Ze willen echt naar elkaar luisteren en elkaar vinden in wat verbindt en niet in wat onderscheidt. Zo willen ze ook tot een voorbeeld zijn voor andere christenen om elkaar niet te verliezen in deze coronacrisis.

Livestream en gebedsmuur
De livestream van het Nationaal Gebed is zaterdag 15 januari vanaf 20.00 uur te zien bij de EO. Hier vind je ook een digitale gebedsmuur waarop mensen zelf een gebed kunnen achterlaten. Voor meer informatie klik hier.

Kijk live mee via de EO

Bid mee en nodig anderen uit om mee te bidden!

Labels:

Sluiten