Gebed voor Oekraïne

Gebed voor Oekraïne

24 februari 2022

Na weken van diplomatiek overleg en spanningen met betrekking tot Oekraïne is het vandaag toch zover gekomen: Rusland heeft de aanval geopend op Oekraïne. Naast de strijd in het oostelijke deel van Oekraïne zijn er op vele andere plaatsen in het land bommen gevallen. Inmiddels zijn ook de eerste slachtoffers gevallen, overigens aan beide kanten.

oekraineWe leven mee met de Oekraïners en met iedereen die direct of indirect betrokken is bij het conflict. We kunnen ons wellicht iets voorstellen bij de angst en paniek in het land.

Vanuit ons Europees netwerk van de PEF en de EAGF hebben we directe lijnen met de Poolse kerkleiders van de Assemblies of God. Zij onderhouden rechtstreeks contact met de Oekraïense kerkleiding. De leider van de Oekraïense pinksterbeweging roept de christenen op om niet in paniek te raken en te bidden en te vasten. Zo doen ook de Poolse kerkleiders dat. We worden op de hoogte gehouden door Marek Kaminski, die leiding geeft aan de Poolse pinksterbeweging. De Poolse kerk bereidt zich voor op een vluchtelingenstroom die inmiddels op gang is gekomen.

Ook voor ons klinkt de oproep om te bidden en zo de Heer u daartoe leidt, te vasten.

We kunnen bidden voor:
- goede invloeden vanuit de Russische kerk op de Russische politiek
- wijsheid en kracht en bescherming voor de christenen in de Oekraïne
- wijsheid voor de leiders inclusief de kerkleiders in Rusland, Oekraïne, Polen, Wit-Rusland, Moldavie en de Baltische staten.
- geen verdere escalatie van de oorlog en zelfs beëindiging daarvan.

Labels:

Sluiten