Nieuwsbrief

Zomer, Vakantie, Sluiting

De zomer is inmiddels begonnen en vandaag gaat dan ook de vakantieperiode van start. Voor het VPE kantoor betekent het dat we de eerste drie weken van augustus gesloten zijn. Mocht je nog met vragen o.i.d. zitten, wacht er dan niet te lang mee!

We zullen de komende weken bezig gaan met het drukken van erkenningskaarten voor de persoonlijke leden. Hiervoor is nodig dat de gegevens actueel zijn. Ons verzoek is dan ook je gegevens die bij ons bekend zijn te controleren via MIJN VPE.

We willen de gemeenten die nog geen ANBI-cijfers hebben gepubliceerd op het hart drukken, dat alsnog zo spoedig mogelijk te doen. De uiterlijke datum van 30 juni is reeds verstreken. Let op dat dit via een nieuwe route gaat van inlogfunctionaris, lees daar meer over via onderstaande link.

Voor nu wensen we een ieder een heel mooie zomertijd toe, met rust, ontspanning, avontuur en vele Zie Jezus-momenten :-).

Lees hier meer over inlogfunctionaris en ANBI-cijfers

Banken moeten ook UBO's vastleggen
Van verschillende kanten bereikt ons het gegeven dat banken in het kader van regelgeving zelf ook UBO’s (Ultimate Beneficial Owner) moeten vastleggen.

Sommige van onze leden hebben al brieven ontvangen van hun bank waarin de UBO gegevens worden opgevraagd. Indien zij die gegevens niet ontvangen, kan de rekening worden geblokkeerd.

Dit is een flinke tegenvaller als je bedenkt hoeveel tijd en moeite het CIO (de landelijke koepelorganisatie voor 30 landelijke denominaties voor overleg met de overheid) tezamen met de Kamer van Koophandel (KvK) en de belastingdienst geïnvesteerd hebben om tot een werkbare regeling te komen met betrekking tot de wettelijk verplichte registratie in het UBO-register bij genoemde KvK voor kerken.

In feite betekent dit, dat alle lokale kerken bij hun bank moeten opgeven wie als UBO moet worden geregistreerd. Daar komt ook nog bij, dat elke wijziging in de bestuurssamenstelling moet worden doorgegeven aan de betreffende bank. Op onze website vindt u een artikel hierover. Daarin wordt ook naar deze situatie bij de banken verwezen, inclusief een tweetal daarvoor beschikbare formulieren voor ING en Rabobank. Dit zijn namelijk de meest voorkomende banken.

Banken bieden wel digitale registratie aan, maar dat werkt niet voor kerkgenootschappen.

Het CIO heeft aangekondigd met de banken in gesprek te gaan, maar vooralsnog is het hiervoor gaande de actualiteit. Wij verzoeken onze leden dus mee te werken aan het verzoek van de banken.

Mocht u na het lezen van het UBO artikel hierover nog vragen hebben, vult u dan het contactformulier op onze website in.

Charismatisch Pastoraat en Charismatisch Spreken
(U weet) hoe ik niets van wat nuttig was, nagelaten heb u te verkondigen en te onderwijzen, in het openbaar en in de huizen... want ik heb niet nagelaten u heel het raadsbesluit van God te verkondigen.” (Handelingen 20:20 en 27, HSV)

Paulus vond het buitengewoon belangrijk dat de volgelingen van Jezus in alle opzichten goed onderwezen waren en een volledig zicht hadden op de waarheid en diepte van Gods Woord. Zorg daarom dat je steeds blijft investeren in jezelf, maar ook dat je andere, jonge en toekomstige leiders meeneemt naar gelegenheden voor toerusting en onderwijs.

De VPE is partner in een studietraject aan het Evangelisch College – samen met Rafael, Vineyard, New Wine en het Evangelisch Werkverband. Dat is niet alleen voor studenten van het EC, maar open voor iedereen.

Twee vakken zijn onlangs toegevoegd. Deze kan ik van harte aanbevelen – voor jouzelf, maar zeker ook voor anderen in jouw gemeente: Charismatisch Pastoraat en Charismatisch Spreken. Bij beide vakken ligt de nadruk op de praktische ervaring en werkzaamheid van de Heilige Geest. Klik op de links om meer hierover te lezen.

Deze twee vakken zijn deels een vervolg op het twee-jarige traject Gods Koninkrijk en de Heilige Geest. Ook dit traject kan op zichzelf worden gevolgd. Inschrijving is dan per jaar voor in totaal vijf zaterdagen.

Dit alles is een geweldige mogelijkheid voor het toerusten van kader in jouw gemeente. Breng dit bij hen persoonlijk onder de aandacht – betaal het desnoods vanuit de gemeente – en wees zelf hun persoonlijke coach bij verwerking en toepassing.

Frans Blok – voorzitter Werkgroep Theologie van de VPE

Jonge mensen nodig voor erehaag met vlaggen

Volgende week begint the Call Back van Awakening in Ahoy Rotterdam. Op zondag 17 juli zal daar een grote celebration plaatsvinden. Het idee is om jonge mensen te vragen een soort van erehaag te vormen met de vlaggen van 220 landen tijdens de dienst. Het grote 'Passion' kruis zal door diverse leiders uit Nederland naar buiten gedragen worden tussen de vlaggen door en de boodschap daarbij is: het evangelie moet Nederland in! Kippenvel moment toch? We willen 220 enthousiaste, jonge mensen in staat stellen om deel te zijn van deze unieke gebeurtenis! Dat is ons verlangen als organisatie van Awakening '22 in Rotterdam. Ben je tussen de 15 en 30 jaar, en wil je deel zijn van deze unieke gebeurtenis, meld je dan snel aan via onderstaande link. We vragen je om zondag 17 juli om 08.15 uur aanwezig te zijn in Ahoy voor de instructies.

Geef je hier op
Week van gebed 2023

De Week van Gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 15 tot en met 22 januari 2023. Werkgroepen in het land kunnen nu al starten met de voorbereidingen. Het thema ‘Doe goed, zoek recht’ is naar aanleiding van de Bijbeltekst Jesaja 1 vers 17. Om werkgroepen te helpen bij de voorbereidingen ondersteunen de dragende koepelorganisaties hen met diverse materialen. Voor de Week van gebed voor eenheid wordt onder andere een orde van dienst aangeboden en materiaal voor de acht dagen van gebed en bezinning. Ook worden er materialen ontwikkeld voor kinderen en tieners om in de kerk, op scholen en/of thuis te gebruiken. Via www.weekvangebed.nl kan men zich inschrijven om op te hoogte te blijven van nieuw materiaal dat in de komende periode beschikbaar komt.

Lees meer
Verenigde Pinkster-en Evangeliegemeenten

085 - 4881400
info@vpe.nl

Hoofdstraat 55
3971 KB Driebergen-Rijsenburg

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid