Bestuur

De VPE wordt geleid door een Dagelijks Bestuur (het MT) en een Algemeen Bestuur (het LLT).
Het LLT bestaat uit het MT, aangevuld met de leiders in de VPE Regio's en de Onderwijscoördinator.

De dagelijkse leiding van de VPE berust bij de voorzitter, een vice-voorziter, de secretaris en de penningmeester, aangevuld met een 2e secretaris en 2e penningmeester.

Voorzitter: Machiel Jonker, vanaf 4-2-2017               
Vice-voorzitter: Peter Grim, vanaf 18-11-2017              
Secretaris: Ruth Sleebos, vanaf 18-11-2017
2e Secretaris: Frans Blok, vanaf 18-11-2017                  
Penningmeester: Peter Grim, vanaf 21-11-2009
2e Penningmeester, Freek van Otterloo, vanaf 15-11-2013

Indien u contact met ons wilt opnemen, vult u dan het contactformulier in.      

Over Machiel Jonker:
Dhr. Machiel Jonker is gehuwd met Yvonne en vader van vijf kinderen. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar voorganger van PG Sjaloom in Heerhugowaard. Vanaf 2009 is hij lid van het Dagelijks Bestuur en vanaf 2013 vice-voorzitter. Op de extra Algemene Ledenvergadering van 4 februari 2017 werd hij met ruime meerderheid gekozen tot de nieuwe Algemeen Voorzitter, als opvolger van Peter Sleebos, die tijdens de Algemene Ledenvergadering van 19 november 2017 de voorzittershamer overdroeg. 

Over Ruth Sleebos - van Otterloo:
Mw. Drs.Ruth Sleebos - van Otterloo is gehuwd met Yanto en moeder van drie kinderen. Zij is reeds vanaf 2006 werkzaam voor de VPE op kantoor, destijds in Urk. Daarnaast is zij eveneens jaren betrokken bij de leiding van haar thuisgemeente te Emmeloord. Zij is door het Algemeen Bestuur voorgedragen voor de functie van Algemeen Secretaris op de Algemene Ledenvergadering van 19 november 2016, waar dit echter niet tot stemming kwam. Op de Algemene Ledenvergadering van 18 november 2017 werd de voordracht herhaald en werd zij met ruime meerderheid gekozen tot Algemeen Secretaris.

Over Peter Grim:
Dhr. Peter Grim is gehuwd met Nellie en vader van vijf kinderen. Vanaf 2009 actief voor de VPE als (interim) penningmeester. Inmiddels is hij in 2013 en in 2017 in die functie herkozen. Mede in verband met de recente bestuurswisselingen vervult hij tevens de rol van vice-voorzitter.
Hij was tevens meer dan 25 jaar betrokken in de leiding van diens thuisgemeente, waaronder 9 jaar als voorzitter. Tevens is hij actief bij meedere hulpvragen/interventies bij VPE gemeenten en als interim-voorganger.
Voor de periode bij de VPE heeft hij meer dan 30 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, waarvan 18 jaar in het financieel management. 

Over Freek van Otterloo:
Dhr. Freek van Otterloo is gehuwd met Liesbeth en vader van vier kinderen. Hij werd door de Algemene Ledenvergaderting van 2013 gekozen als lid van het Dagelijks Bestuur van de VPE. In die functie werd hij herkozen op de Algemene Ledenvergadering van 18 november 2017.
Ook is Freek inmiddels vele jaren de voorganger van diens thuisgemeente te Emmeloord. Freek heeft een werkzaam leven als visser gekend en is naast diens parttime voorgangerschap nog sluiswachter. 

Over Frans Blok:
Dhr Frans Blok is gehuwd met Eveline. Hij werd door de Algemene Ledenvergadering van 18 november 2017 gekozen als lid van het Dagelijks Bestuur van de VPE. Frans is inmiddels meer dan 15 jaar voorganger in twee respectievelijke VPE gemeenten. Hij heeft daarvoor 17 jaar leiding gegeven aan bijbelscholen, respectievelijk In de Ruimte te Soest en in oostelijk Europa.   

       

  VPE Facebook pagina VPE twitter pagina VPE rss pagina
© 2017 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten | Disclaimer | Sitemap | Contact