Transparantie-eisen kerken

De nieuwe transparantie-eisen voor kerkelijke gemeenten gaan in werking met ingang van 1 januari 2016. Voor overige ANBI’s, of niet bij een CIO koepelorganisatie aangesloten gemeenten, gelden deze eisen vanaf 1 januari 2014.

Op de site van de belastingdienst kunt u meer informatie vinden over wat de transparantie-eisen inhouden. In ieder geval moet elke gemeente een website hebben, met daarin de vereiste gegevens of een link daarnaar toe.

Om de gegevens actueel te houden, schrijft de VPE jaarlijks een brief naar alle lidgemeenten die deel uit maken van de groepsbeschikking, met het verzoek o.a. de financiele gegevens van de gemeente op de VPE website te actualiseren. Indien gemeenten dit verzoek om informatie niet ontvangen hebben, vragen wij deze een bericht te sturen naar , met daarin de relevante contactgegevens. 

NB: Gemeenten waarvan wij ondanks herhaalde pogingen geen reactie ontvangen, zullen wij moeten afmelden bij de belastingdienst voor wat betreft deelname aan de groepsbeschikking.
 

  VPE Facebook pagina VPE twitter pagina VPE rss pagina
© 2017 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten | Disclaimer | Sitemap | Contact