Ontwikkelingen

De ontwikkelingen staan niet stil omtrent ANBI. Koepelorganisaties, zoals de VPE, gaan steeds belangrijker worden voor de lokale gemeenten en aan de andere kant voor de belastingdienst en overheid.

De belastingdienst geeft onder meer aan dat lokale kerken, die lid zijn van een CIO aangesloten koepelorganisatie en die een eigen ANBI status hebben, deze eigen status opgeven ten faveure van de groepsbeschikking. In ieder geval zal de belastingdienst in de nabije toekomst niet langer twee vormen van ANBI status meer willen of kunnen administreren.

Daarnaast wordt er nagedacht over zaken als ‘good-governance’, toezicht, validatiestelsels en gedragscodes, ook voor kerken. Denk aan het convenant ‘Veilige Kerk’, wat wij als VPE ook ondertekend hebben. Andere goede doelen organisaties hadden al de verplichting om genoemde zaken te regelen, maar de kerken werden hieromtrent nog ontzien. Inmiddels ligt er de nadrukkelijke uitnodiging om hier als kerken mee aan de slag te gaan. Ook hierin spelen de koepels dus weer een belangrijke rol en hebben we als VPE een belangrijke stem.

  VPE Facebook pagina VPE twitter pagina VPE rss pagina
© 2013 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten | Disclaimer | Sitemap | Contact