Vacature: Adjunct-hoofdpredikant, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Vacature: Adjunct-hoofdpredikant, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

January 25, 2022 by Ruth Sleebos 0 comments

De Dienst Geestelijke Verzorging binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen is op zoek naar een nieuwe adjunct- hoofdpredikant. Ben jij die kandidaat waar men naar op zoek is? Of ken je iemand die geschikt zou kunnen zijn voor deze functie? Lees dan vooral verder.

Functieomschrijving
Als adjunct-hoofdpredikant in Den Haag speel je een belangrijke rol in het werk van jouw collega’s, protestantse en orthodoxe geestelijk verzorgers die mensen die ingesloten zijn ondersteunen. Dankzij jou kunnen zij zich volledig richten op de steun van gedetineerden. Met de verwerking van hun verleden, het omgaan met detentie én de oriëntatie op de toekomst.

Jij werkt bij de Interkerkelijke Commissie voor het Justitiepastoraat en de Dienst Geestelijke Verzorging bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Onder de verantwoordelijkheid van de hoofdpredikant geef je mede leiding aan ongeveer veertig justitiepredikanten en orthodoxe geestelijk verzorgers. Zij bieden geestelijke verzorging door bijvoorbeeld kerkdiensten, gespreksgroepen en individuele gesprekken.

Daarnaast onderhoud je netwerken en zoek je samenwerking met kerken en vrijwilligers- en nazorgorganisaties. Met geestelijk verzorgers en leidinggevenden van andere denominaties werk je aan het gezamenlijk beleid van de Dienst Geestelijke Verzorging.

Lees hier de totale vacaturetekst.

Tags:

Comments

Leave a comment!

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Close