Aandacht voor eenzaamheid en depressie onder jongeren

Deze week, op Blue Monday, is er een campagne gestart om aandacht te vragen voor eenzaamheid en depressie onder jongeren.

Initiatiefnemers zijn o.a. het ADEM-project en het netwerk #nietalleen. Tiemen Westerduin, initiatiefnemer van #nietalleen: ‘Door het wegvallen van allerlei sociale momenten staan veel jongeren er alleen voor. Voor veel kinderen en jongeren valt een stuk veiligheid en vrijheid weg en is deze periode super uitdagend. De een komt er vrij makkelijk doorheen, maar voor anderen is het echt een heel donkere periode.  Op deze manier willen we elke jongere laten weten: ´Je staat er #nietalleen voor!’

Er is een speciale videoclip opgenomen 'Als het te diep is', waarin de boodschap doorklinkt: ‘Je bent niet alleen als je je down of eenzaam voelt.’ De clip gaat gepaard met de hashtag #itsoknottobeok die actief doorverwijst naar de website van Adem itsoknottobeok.nl en Nietalleen.nl. Hier staan het telefoonnummer 0800 1322 (van Niet Alleen) vermeld waar jongeren naartoe kunnen bellen of chatten voor een luisterend oor. Ook vinden jongeren hier de link naar de chat van stichting Chris en Voorkom! om anoniem te kunnen chatten en contact te kunnen leggen. Als het nodig is worden ze doorverwezen naar een specialist of organisatie waar ze terecht kunnen zodat ze passende hulp aangeboden kunnen krijgen.

Deel het met je jeugd en tienerwerkers en/of attendeer de jeugd in je gemeente op deze mogelijkheden. En bid voor de jongeren!

22-01-2021
Coronamaatregelen en de Kerk »
« 2021 - Verwachting of Onzekerheid?
  VPE Facebook pagina VPE twitter pagina VPE rss pagina
© 2017 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten | Disclaimer | Sitemap | Contact