Kerkzijn en lockdown

De harde lockdown toespraak van de premier gisteravond raakt een ieder van ons: persoonlijk, gezinnen, werk, scholen, ondernemers, maar ook het kerkzijn.

Kerkzijn en lockdown Volgens de website van rijksoverheid.nl is samenkomen met max. 30 personen nog steeds toegestaan. Kerken mogen open blijven met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.
Afgelopen vrijdag was er een CIO-bespreking van de kerken waar de ernst van de situatie werd gedeeld. We hebben als kerken een uitzonderingspositie gekregen welke is vastgelegd in de grondwet. Echter wat is het getuigenis wat we naar buiten willen brengen? Buiten we onze positie uit? Of kunnen we ook op andere wijze ambassadeurs van het Koninkrijk van God zijn? Wij en andere kerkgenootschappen adviseren gedurende deze harde lockdown vooral het bij livestreamdiensten te houden, en willen je aanmoedigen om als kerken van betekenis zijn als brengers van het goede nieuws door initiatieven te nemen voor de medemens, je naaste, om er te zijn, een zichtbare, profetische kerk zijn buiten de vier muren. Er zijn acties zoals #NietAlleen en de campagne 'Je hoeft het #nietalleen te doen' en #eenkleingebaar, die we echt van harte aanbevelen! Er vindt nog een verhelderingsgesprek plaats met minister Grapperhaus. We verwachten echter dat de uitkomst van dat gesprek niet veel anders zal zijn dan we hierboven hebben geschreven. Het is een moeilijke tijd voor allen, maar we hebben een krachtige boodschap van hoop, leven en licht. Juist nu in deze kerstperiode. We zijn niet alleen, Jezus is bij ons en geeft ons kracht om vol te houden door Zijn Heilige Geest.
15-12-2020
« Trailer VPE Identiteit
  VPE Facebook pagina VPE twitter pagina VPE rss pagina
© 2017 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten | Disclaimer | Sitemap | Contact