Corona update week 42

Vorige week heeft minister Grapperhaus eenĀ sterk moreel appelĀ op de kerken gedaan om met maximaal 30 personen bijeen te komen tijdens de erediensten. Dit maximum is sinds afgelopen dinsdagavond gelijk getrokken voor alle groepen in de samenleving.

De oproep blijft de komende vier weken gelden tijdens de zogenoemde halve lockdown. De overheid verplicht de kerken dus niet om af te schalen naar dertig personen, omdat zij een eigensoortige positie in de wet hebben. Er wordt daarom ook geen controle uitgevoerd. Dat is ook nog eens vastgelegd in de Coronawet die de Tweede Kamer vorige week besprak.
Woensdag 14 oktober was er opnieuw een overleg tussen vertegenwoordigers van de kerken en de minister waarbij er tweetal dingen verduidelijkt zijn naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen dinsdagavond. Jeugdwerk is gelijk te stellen aan het onderwijs, dus meer personen zijn toegestaan. En ook in kerken kunnen tijdens de erediensten de 30 personen worden aangevuld met kinderen tot 12 jaar.
Tevens is er een start gemaakt met de totstandkoming van een escalatieladder, zodat kerken niet ieder keer onverwachts moeten schakelen. Deze escalatieladder sluit aan bij de vijf risiconiveaus van de routekaart samengesteld door de overheid. 

Ten slotte laten we ons bewust zijn van welk getuigenis we uitdragen als kerk in Nederland. We weten dat jullie serieuze afwegingen maken in de keuzes waarvoor jullie staan als gemeenten. We mogen erop vertrouwen dat God ons hiertoe een geest van kracht, liefde en bezonnenheid heeft gegeven (2 Tim. 1:7).

De EO brengt het netwerk #Nietalleen opnieuw weer onder de aandacht van de mensen via het filmpje . Je zou dit ook kunnen delen in je eigen lokale kerk en netwerken.
Daarnaast zijn er diverse kerken het initiatief gestart hun kerkgebouw open te stellen voor buurt initiatieven zoals een koffie-uurtje, maaltijdprojecten, spelletjesmiddagen. Dit is ook voorgedragen aan de minister, die dit zeker omarmd, omdat hij zich zorgen maakt over de mensen die vereenzamen in deze tijd.

15-10-2020
Viva de kerk! - principes en tools voor de kerk van nu »
« Extra VPE Nieuws corona-update
  VPE Facebook pagina VPE twitter pagina VPE rss pagina
© 2017 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten | Disclaimer | Sitemap | Contact