Live streaming voor kerken

Op 9 Mei stond er een trainingsdag van ‘Kerk en Video’ gepland in Harderwijk. Vanwege de corona virus kan dit dus helaas niet doorgaan.

Beste mensen,
Op 9 Mei stond er een trainings dag van ‘Kerk en Video’ gepland in Harderwijk. Vanwege de corona virus kan dit dus helaas niet doorgaan. Als kerken worden we nu op de feiten gedrukt hoe belangrijk video en internet kan zijn. Hopelijk verandert de situatie snel en wordt een trainingsdag weer mogelijk. Laat u ons weten als u hier later in het jaar hier interesse voor heeft en neem contact met ons op.
Hartelijk bedankt.

Hans van Soest
hvs@fastmail.fm

voorgaande bericht:

Steeds meer kerken bieden live-streaming aan. Wat is het, en wat kun je ermee. Het steeds snellere internet, de steeds betere camera's in combinatie met het steeds goedkoper worden van data-transport in het algemeen, maakt het mogelijk om evenementen en dus ook kerkdiensten met een camera op te nemen (beeld en geluid) en deze direct of vertraagd uit te zenden of te delen. Het betekent dus dat een camera in de gemeente de dienst registreert en direct doorstuurt via het internet via Facebook, Youtube, website of andere streamkanalen. Hoe het in zijn werk gaat, wordt hieronder uitgelegd middels een aantal filmpjes.

Streaming kan handig zijn voor mensen die de samenkomst tijdelijk niet kunnen bezoeken wegens ziekte of vakantie. Als je een goede internetverbinding hebt kun je overal en altijd je gewenste video's of podcasts e.d. bekijken. Met je computer, maar ook met je mobiel. Dan is het wel handig als je gebruik kunt maken van draadloos internet (wifi), want het belast wel flink je databundel op je mobiel.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen niet meer naar de samenkomsten gaan. Gemeente ben je en beleef je immers samen. Gods aanwezigheid zoeken - in de aanbidding en prediking - en deze samen ervaren, dat is precies de reden dat je elkaar opzoekt! Ook de ontmoeting voor- tijdens en na de diensten is belangrijk! 

Als je als gemeente wilt gaan streamen, is het wel van belang dat alle aanwezigen wordt verteld dat dit wordt gedaan, en dat de camera zo wordt opgesteld dat gezichten niet of nauwelijks in beeld komen. Dit met uitzondering van de mensen op het podium, maar ook daar zijn dan weer 'blur' technieken voor.

Hieronder een aantal links naar filmpjes die uitleggen hoe je e.e.a. realiseert. Deze pagina zal waarschijnlijk nog worden aangevuld met feedback, die welkom is via ons contactformulier.

Via facebook is het snelst realiseerbaar. De facebook app biedt ook al vrij gemakkelijk mogelijkheden.
Via je website vraagt wat meer voorbereiding, maar is ook goed mogelijk. 

Een lid van een van onze gemeenten heeft wat online filmpjes achter elkaar geplaatst.
Die kun je hier bekijken.

Dan nog de volgende links, met soms net weer een andere insteek:

Basics of Church Live streaming 

Livestreaming setup

A beginnersguide to live streaming for churches

Streaming project in Zaanstad: wat uitgebreider

 Veel succes ermee!

14-03-2020
Video Trainingsdag 9 mei »
« Jan Sjoerd Pasterkamp overleden
  VPE Facebook pagina VPE twitter pagina VPE rss pagina
© 2017 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten | Disclaimer | Sitemap | Contact