VPE en SGL organiseren implementatiedag 'Een Veilige Kerk'

Zaterdag 3 februari 2018 organiseert de Verenigde Pinkster-en Evangeliegemeenten (VPE) in samenwerking met Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL*) een implementatiedag ‘Een Veilige Kerk’ in Veenendaal.

VPE en SGL organiseren implementatiedag 'Een Veilige Kerk'

Je kunt het journaal niet aanzetten of er wordt melding gemaakt van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Deze situaties doen zich voor op allerlei plaatsen en invloedssferen wereldwijd. In de filmwereld (#METOO), in de politiek, in de sportwereld en helaas ook in de kerk.

De VPE ervaart de urgentie om allen die een leidinggevende taak in de gemeente hebben zodanig toe te rusten zodat men weet wat te doen in dergelijke situaties, maar vooral ook om deze voor te zijn. Allereerst omdat we verantwoordelijkheid hebben om veiligheid te bieden aan allen die kwetsbaar zijn. Bovendien stelt de overheid in het kader van Good Governance steeds meer eisen aan de veiligheid en de inrichting van organisaties, waartoe ook de kerken behoren.

De implementatiedag bestaat uit voorlichting, handreikingen en praktische lessen gegeven door professionals zoals dr. Miranda Klaver (VU), Karin Somhorst (SGL), voorlichters van stg. Chris en anderen.

Het programma start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur. 
Vanaf 9:00 uur is de registratie open en wordt u verwelkomd met koffie/thee.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: Baptistengemeente Veenendaal De Schutterij 2 3905 PL Veenendaal.
Registratie is noodzakelijk via Events4Christ.

* www.sgl-platform.nl 

18-12-2017
»
« Persbericht VPE kiest een nieuw algemeen secretaris
  VPE Facebook pagina VPE twitter pagina VPE rss pagina
© 2017 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten | Disclaimer | Sitemap | Contact