Regio-ontmoeting Zuidwest “Een kerk zijn voor de volgende generatie

Datum van 26-05-2018 10:00
tot 26-05-2018 14:00
LocatieVEG De Schutse
Jacob Loisstraat 37
3033 RC Rotterdam
Op zaterdag 26 mei zal een regio-ontmoeting in Zuidwest plaatsvinden rondom het thema “Een kerk zijn voor de volgende generatie”.

De ontkerkelijking in combinatie met de vergrijzing van de Nederlandse samenleving stelt de kerk voor een grote uitdaging. Kerken lopen leeg met de jongeren voorop. Wil je als kerk over 10 jaar ook nog vitaal en relevant zijn, dan is het belangrijk om nu al bezig te zijn met de vraag: 'Voelen jongeren zich thuis in onze kerk?'. 'Hoe houden we ze vast?' 'Waarom zijn jongeren weggegaan?'

Remco de Zwart en Matthew Lunders zullen vanuit hun kennis en ervaring dit thema inleiden. Remco zal delen uit zijn eigen ervaring als voorganger van ParkCity Church in Heerlen. Het is zijn verlangen dat in kerken de generaties samen werken en elkaar eren. Dit heeft hij ook in ParkCity Church zo mogen ervaren, toen hij door zijn oudere voorganger gevraagd werd het op 34-jarige leeftijd van hem over te nemen. 

Matthew Lunders is betrokken geweest bij de kerkplanting van Damascus Road International Church in Maastricht. Op 30-jarige leeftijd kreeg hij het leiderschap van de kerk overgedragen, omdat zijn oudere voorganger het belang zag van het trainen en vrijzetten van de volgende generatie. De volgende onderwerpen komen ter sprake;

  •        Hoe geef je vorm en inhoud aan leiderschapsopvolging ?
  •        Hoe leid je nieuwe leiders op met verschillende culturele achtergronden ?
  •        Hoe ontwikkel je een cultuur van leiderschapstraining in de gemeente ?

Hoe je het went of keert, Richteren 2:10 geeft aan dat er altijd een volgende generatie komt die het van de oudere generatie moet overnemen.

Kom en neem jullie leidersteam mee naar deze ontmoeting en laten we samen uitkijken hoe God ons wil klaar maken voor Zijn kerk van morgen.

Locatie:

Volle Evangelie Gemeente De Schutse, Jacob Loisstraat 49a te Rotterdam. Inloop vanaf 09.30 uur voor een kopje koffie of thee. 

Programma van deze ontmoeting:

10:00     Welkom, mededelingen en aanbidding

10:15     Toerusting door Matthew Lunders

11:15     Korte pauze met de gelegenheid om vragen te stellen

11.30     Vervolg toerusting door Remco de Zwart

12.15     Gelegenheid tot vragen en in kleine groepjes verder bespreken en bidden voor elkaar

13.00     Lunch en afsluiting

Aanmeldingen:

Aanmelden graag via email . Gaarne opgave met hoeveel personen u komt, dit i.v.m. de lunch. 

  VPE Facebook pagina VPE twitter pagina VPE rss pagina
© 2017 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten | Disclaimer | Sitemap | Contact