Michazondag

  • Laatste artikelen

    Zaterdag 3 februari 2018 organiseert de Verenigde Pinkster-en Evangeliegemeenten (VPE) in samenwerking met Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL*) een implementatiedag ‘Een Veilige Kerk’ in Veenendaal.
    De leden van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) hebben, afgelopen zaterdag 18 november, een nieuwe algemeen secretaris gekozen, te weten drs. Ruth Sleebos-van Otterloo. Zij is de eerste vrouw in deze positie sinds het ontstaan van de VPE.
    Kerkproeverij is een landelijke campagne die in het weekend van 9 en 10 september kerken de gelegenheid biedt om gasten vrijblijvend uit te nodigen voor een dienst. De campagne is een initiatief van de Raad van Kerken, MissieNederland, IZB en mediapartners EO en KRO-NCRV.
Datum 15-10-2017 00:00
WebsiteKlik hier

Wereldwijd staan op zondag 15 oktober duizenden kerken stil bij sociale en ecologische gerechtigheid. Met het thema ‘De knop om’ vraagt Micha aandacht voor klimaatverandering en zorg voor de schepping. Het thema van de Micha Zondag is dit jaar geïnspireerd op Psalm 24:1: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft, de wereld en wie haar bewonen.

Verbonden met de internationale Micha-beweging zet Micha Nederland in 2017 het thema klimaatverandering op de agenda. Moeten we ons daar als christenen ook al druk om maken? Psalm 24 bepaalt ons bij het feit dat God onze Schepper is en de aarde in Zijn hand houdt. Enerzijds maakt dat ons als rentmeesters verantwoordelijk voor hoe we met Gods schepping omgaan. Anderzijds hoeven we de aarde niet te redden, alles is immers in Gods hand. Micha moedigt christenen aan vanuit dit besef te leven en te zorgen voor de aarde.

Kerkenpakket
Het Micha Zondag pakket is online beschikbaar. Met dit pakket kunnen kerken een Micha Zondag organiseren. Het pakket is zo opgezet dat het ook op een willekeurige andere zondag in het jaar kan worden gebruikt. Het bestaat uit preekschetsen, liederen, gebeden, kinder- en tienerprogramma’s. Dominee Herman Carlier (CGK) en Majoor Peter Slingerland (Leger des Heils) maakten de preekschetsen. Het materiaal is gratis te downloaden via michazondag.nl en biedt handvatten voor iedere gemeente om op eigen wijze invulling te geven aan de Micha Zondag. Het pakket wordt in de loop van het jaar aangevuld met nieuwe preekschetsen en materialen, zodat er altijd actueel materiaal beschikbaar is.  

Boek een spreker
Kerken kunnen dit jaar een spreker/voorganger boeken voor de Micha Zondag via michazondag.nl. Inspirerende mannen en vrouwen die in hun dagelijks werk nauw betrokken zijn bij organisaties die sociale en ecologische gerechtigheid nastreven. Hun praktijkervaring helpt gemeentes handen en voeten te geven aan het Micha thema. Ook een thema als klimaatverandering krijgt op deze manier een gezicht.

Klik hier voor meer informatie.

 

  VPE Facebook pagina VPE twitter pagina VPE rss pagina
© 2017 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten | Disclaimer | Sitemap | Contact